Tässä esseessä kerron nuorten demokratiasta. Minä ymmärrän nuorten demokratian siten, että nuorten demokratiassa olisi 18 - 22 vuotiaita. Ajatukseni on siinä, että nuoret saavat päättää meidän hyvinvoinnista ja koulunkäynnistä, johon me nuoremmatkin saisimme vaikuttaa. 

Nuoret voivat vaikuttaa siten, että käyttäytyvät asiallisesti muita kohtaan. Koulussa nuoret voivat olla hygieenisempiä, jolloin muilla on mukava olo, osallistumalla oppilaskuntaan tai antaa suoraa palautetta opettajalle. Nuorten kysymykset tulisi ottaa huomioon kouluun liittyvissä asioissa, lasten tasa-arvoon ja hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Nuorten päätettäväksi pitäisi saada omat harrastukset, mitä ainetta haluaisi oppia koulussa ja haluaako syödä kouluruokaa. Nuorten pitäisi myös saada äänestää nuorisovaaleissa. 

Jos - ja toivottavasti - nämä asiat ovat hyvin, yhteiskunta muuttuu siistimmäksi, tasa-arvoisemmaksi ja myös muut ihmiset alkaisivat ymmärtää ja hyväksyä muita sellaisinaan kuin muut ovat. Eli yhteiskunta muuttuisi tasa-arvoisemmaksi ja turvallisemmaksi elinympäristöksi.

***  ***  ***  ***  ***  ***  ***  ***  ***  ***  ***  ***  ***  ***  ***  ***  ***  ***  ***  ***  *** 

Tässä esseessä kerron nuorten demokratiasta. Nuorten demokratia tarkoittaa sitä, että nuoret saavat päättää kaikki yhdessä nuorten asioista. Demokratia on parempi tapa kuin että yksi päättää. Demokratia on myös kaikille reilumpaa, koska nuoret voivat sanoa oman mielipiteen esim. oppilaskunnan asioihin. Ja jos se mielipide, mitä yksi nuori sanoo, on hyvä, niin kaikki nuoret voivat äänestää siitä ja päättää asiasta.

Nuoret voivat vaikuttaa asioihin itsekin. Nuoret valittavat siitä, että koulussa on likaista. Siihen voi vaikuttaa siten, että ei itse sotke. Nuoret valittavat myös siitä, että koulussa on rikkinäisiä pulpetteja. Siihen voi vaikuttaa siten, että ei riko niitä koulun pulpetteja. Nuoret voisivat vaikuttaa myös ympäristön siisteyteen siten, että eivät heittele roskia kaduille eikä minnekään muualle. 

Minun mielestäni 16-vuotiaat voisivat äänestää oikeissa vaaleissa.

***  ***  ***  ***  ***  ***  ***  ***  ***  ***  ***  ***  ***  ***  ***  ***  ***  ***  ***  ***  ***

Tässä esseessä kerron nuorten demokratiasta ja siitä, mitä tiedän siitä. Demokratia on kansan valtaa ja kansa voi päättää maan asioista. Se on hallitusmuoto, jossa kansa päättää asioista. MInä ymmärrän nuorten demokratian niin, että nuoret saavat päättää asioista, jotka ovat tärkeitä nuorten elämässä. 

Koulussa on oppilaskunta, jossa on hallitus. Siellä on jokaisesta luokasta edustajat, jotka oppilaat ovat valinneet sinne. Siellä käsitellään ruuasta ja uusista jutuista, jotka tulisivat kouluun. Nuoret voisivat auttaa pienempiä lapsia ja olla roskaamatta luontoa. Oppilaskunnassa pitää käsitellä sellaisia asioita, jotka auttaisivat tulevaisuudessa toisia nuoria ja että myös he pystyisivät vaikuttamaan.

Nuorten päätettäväksi kuuluvat omat tekemiset ja minkälaisia heistä isona tulee. Nuorten pitäisi saada päättää koulun ruuasta ja koulun sisustamisesta. Nämä auttaisivat nuorten elämää ja he saisivat hyvän tulevaisuuden pohjan. he myös oppisivat paljon.

Koulussa ei saisi heitää niin paljon ruokaa pois. Se säästäisi rahaa ja sillä rahalla saisi paljon hyvää koululle ja katuja paremmiksi. Siten kaikilla olisi paljon parempi elämä eikä tarvitsisi huolehtia niin paljon asioista.


                                        empowerment-clipart-Voting.jpg