Nuorten demokratia on hyvä ajatus, sen takia kerron nyt siitä.Nuorten demokratia tarkoittaa sitä, että nuoret saavat äänestää maan asioista eli nuoret saavat vaikuttaa asioihin. Esimerkiksi kotona nuoret voivat vaikuttaa pukeutumiseen, syömiseen ja välillä terveyteenkin liittyvissä asioissa. 

Jokaisessa koulussa on oppilaskunta. Oppilaskunnassa on monta jäsentä. Jokaisesta luokasta tulee yksi - kaksi nuorta/lasta hallitukseen. He yhdessä päättävät koulun asioista ja tapahtumista. Oppilaat valitsevat heidät/hänet äänestämällä. ne, jotka saavat eniten ääniä, ovat oppilaskunnan hallituksen jäseniä.

Nuorten mielipide pitää ottaa aina huomioon, koska nuorilla on usein hyvä mielipiteitä. Nuorten mielipiteet voivat olla parempia kuin aikuisten. Nuorilla voi olla tosi fiksuja ajatuksia esim. oppilaat voivat itse siivota koulun, että koulu saisi enemmän rahaa tai että joka päivä yksi luokka tekisi koko koululle ruokaa. Kun koulu saa, kaikki oppilaat voisivat mennä leirikouluun kaksi tai kolme kertaa. 

Asiat, jotka kuuluvat vain nuorille, ovat esim. oppilaskunnan jutut, pukeutuminen, syöminen ja välillä terveys. Nämä kaikki asiat kuuluvat vain nuorten päätettäviksi, jolloin yhteiskunta muuttuisi. Kaikki olisivat iloisia. Kaikilla kouluilla olisi rahaa retkiin, uusiin oppikirjoihin ja moniin muihin asioihin.

***  ***  ***  ***  ***  ***  ***  ***  ***  ***  ***  ***  ***  ***  ***  ***  ***  ***  ***  *** 

Tässä esseessä kerron nuorten demokratiasta. Demokratia on kansanvalta. Se tarkoittaa sitä, että kansa päättää maan asioista. Kouluissa demokratiaa on oppilaskunnissa. Oppilaskunnassa on kaksi jokaiselta luokalta. Heidät valitaan äänestämällä. Luokan oppilaat esittävät ajatuksia oppilaskunnan hallituksen jäsenille, jotka kertovat niitä muille oppilaskunnan jäesnille oppilaskunnan hallituksen kokouksissa. Jotkut ehdotukset toteutetaan.

Nuorten mielipiteitä ei saa jättää huomioimatta, kun ollaan muuttamassa nuoriin koskevia asioita. Nuoren pitäisi saada päättää, mitä harrastaa koulun ulkopuolella. 

Nuoret voivat vaikuttaa omiin asioihin esimerkiksi kotona. He voivat auttaa kotona vaikka siten, että tekevät kotitöitä ja auttavat vanhempia. 

joten toivotaan, että tämä kaikki toteutuisi, niin kaikilla olisi mukvampaa jatkossa.

***  ***  ***  ***  ***  ***  ***  ***  ***  ***  ***  ***  ***  ***  ***  ***  ***  ***  ***  *** 

Tässä esseessä kerron demoratiasta. Demokratiassa puhutaan valtioiden asioista ja siiten, miten asiat ratkaistaan.

Nuoret voivat vaikuttaa elämäänsä monella tavalla. Nuoret voivat lopettaa kiusaamisen ja elää hyvän nuoren elämän. Jos on hyviä kavereita, niin se auttaa tosi paljon. Nuoria ei saisi syrjiä ja heille pitää antaa aikaa kertoa omat mielipiteet. Nuoret saisivat itse päättää pukeutumisesta. Nuoria pitäisi kuunnella joka asiassa eli jokainen asia, mitä nuoret kertovat pitää olla tärkeä.

Minun mielestäni tasa-arvo pitäisi olla taisainen ja alle 16-vuotiaat saisivat äänestää. Tasa-arvo on yksi tärkeimmistä asioista valtakunnassamme. Kaikki pitäisi ottaa huomioon ja ketään ei saa jättää yksin. Kaikkialla maailmassa ei tunneta tasa-arvoa. 

SAM_0405.jpg